Несебър Елит2 интересните места в близост до Слънчев бряг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Кои са интересните места в близост до Слънчев бряг

 

Едва ли си мечтаете да стигнете до различните хотели в Слънчев бряг и там да прекарате цялата си почивка.

Слънчев бряг е курорт, който предлага много и със сигурност има какво да видите.  Освен много забавления, има и много културни и исторически паметници, които да разгледате и да научите повече за тях.

 

Курортът е известен със своите предложения за нощен живот, но не и само с това. Той може да задоволи и най-капризните туристи, които са свикнали на лукс и разкош. Едно от интригуващите предложения на това място е да се разходите из останките на древна Месамврия.  Тази местност се намира между Несебър и Слънчев бряг и има останки още от Бронзовата епоха.

 

Вече стана дума за Несебър и когато посещавате Слънчев бряг си струва да отделите ден, за да посетите и този старинен град. Несебър е известен със своя археологически музей, където можете да видите паметници от миналото до наши дни.

 

Сред уникалните забележителности е Етнографския музей, който е познат под името „Къщата на Москояни“. Той датира още от епохата на Възраждането и е сред невероятните архитектурни забележителности както на Несебър, така и из околностите на Слънчев бряг.

 

Уникални за Несебър са и крепостните стени на града. Някога заедно с морските вълни те служели за преграда срещу чужди нашествия.  Днес, с помощта на реставрация, те са жив паметник на отминали времена.

 

Ранни бани и басейни също будят възхищение у посетителите. Те са още от византийско време и са били водоснабдявани от подземни извори и водопади.

 

И в двата съседни курорта – Несебър и Слънчев бряг можете да видите къщи от Възраждането – 18 и 19 век. Те имат уникалната способност да ви пренесат в едно отдавна отминало време и да потънете във Възрожденската епоха.  В Несебър се пазят и базиликите, които са били направени от Римската империя след 313 година.

Настаняване в Слънчев бряг – Елит 2

Както виждате Слънчев бряг не е само дискотеки, бурен нощен живот, но и място, което има своята история и което наистина си заслужава да се посети. За да имате един чудесен престой, отседнете в Апарт Хотел Елит 2, където стаите  са с неповторими удобства. Персоналът винаги е усмихнат, забавленията предлагани от хотела са в изобилие. Всичко това се предлага на  достъпна цена. Така че, какво чакате? Резервирайте своя апартамент  още сега!

Автор: Апарт Хотел Елит 2