слънцезащитни продукти за лятото избор на слънцезащитни продукти

Избор на слънцезащитни  продукти за лятото

Какво е лято без море? Все едно хапване без десерт. А какво е плаж без слънчева емулсия? Естествено…гарантирано изгаряне.

Бързички знания за нашата кожа

В часовете по биология сте учили за структурата на кожата, но едва ли си спомняте интересния факт, че тя може да „помни” и да ни се отблагодарява според това как сме се грижили за нея през годините.

Нормално човешката кожа има естествена способност  да се самозащитава от вредните UV лъчи в продължение на 7 – 10 мин в зависимост от това  колко е светла или тъмна по рождение. Останалата защита я компенсираме със слънцезащитни продукти.

Колко време ни защитава съответния фактор

избор на слънцезащитни продукти

избор на слънцезащитни продукти

Изчисленията са леки и лесни. Вземаме за изходна база споменатите 10 минути. Избираме произволен SPF, в случая SPF 20. Умножаваме минутите по фактора (10×20) и получаваме 120 мин. Извода е, че на всеки 120 мин.ще трябва ново намазване. Разбира се, всичко това е малко условно казано, за да добиете представа за спецификата на нещата Ако сте постоянно, обаче в морето да плувате или да се забавлявате, ситуацията за епидермиса се усложнява още повече. Когато излизате от водата, морските капки, образно казано, стават като увеличителни лупички в пропускането на вредните UV лъчи. По този начин се получава  двойна агресия върху кожата. И ако не вземете своевременно мерки, рискувате да си навлечете дори сериозна степен на изгаряне. Като прибавите и соленото море с морската сол, която е едновременно полезна и вредна, защото допълнително дехидратира епидермиса, е наложително индивидуален подход към употребата на всеки продукт .

Първите дни на плажа – избор на слънцезащитни продукти

Говорейки за вредните UV лъчи през лятото, изкушавам се да ви споделя, че епидермиса през  зимните дни също може да се чувства дискомфортно. Кожата ни отново може да „страда”, чувствайки натоварване от тях. Веднъж попаднали на земята, вредните UV лъчи се отразяват от снега и прорязват не само епидермиса, но и очите. Затова много често клиничната алергична картина  към слънчевите лъчи се превръща от сезонна в целогодишна. Ето защо, скъпи приятели, не подценявайте избора на плажна слънцепредпазна емулсия…и не забравяйте в багажа да сложите и тъмните очила – така необходими през зимата и лятото.

 

Автор : Апарт Хотел Елит 2 Слънчев бряг