Лесно приложими съвети за здравословно хранене през лятото

Всеки един годишен сезон носи в себе си своеобразно очарование и специфично разнообразие от плодове, зеленчуци или билки. Когато стане въпрос за здравословно хранене, много важно е да се съобразим с това, за да сме здрави през цялата година. За да се чувстваме комфортно и да се радваме на живота, е небходимо да подбираме своята храна. Това важи с пълна сила и за летния сезон, тъй като тогава е времето  на нашата планувана почивка. Освен това е много важно каква храна приемаме, за да нямаме проблеми и да бъдем здрави.

В тази кратка статия ще ви акцентираме на няколко съвета, които може да следвате за здравословно хранене през лятото.

На първо място е хидратацията

С идването на мечтаното лято температурите се повишават, започват летните горещини, а човешкия организъм изразходва огромна енергия в компенсиране на разликата на температурите. Тялото се нуждае от повече хидратация, за да не прегрее. Нуждата от вода е голяма и затова е хубаво, когато излизаме на разходка или стоейки на плажа, да имаме в себе си малка бутилка вода. Същевременно е много важно, обаче да не пием ледена вода или сокове, защото рискът от прекалено шоково охлаждане може да доведе до фатални последствия за човешкия организъм.

Самонаблюдението по време на почивка е много важно – сами сме лекари на себе си и преценяваме кога да засилим или ограничим приема на течности.

Заредете батериите срещу изтощение по време на вашата почивка

През летния сезон може да почувстваме умора и изтощение и затова не бива да подценяваме витамините и минералите. Можем да си ги набавим от всички пресни плодове и зеленчуци, а определено те са в изобилие през летния сезон. Важни са витамините C и Е, които можем да открием в различните  цитрусови плодове. Пазарът предлага разнообразие от киви, лимон, грейпфрут и „царицата” на всички плодове – ябълката. Естествен източник на посочените витамини сред зеленчуците са броколите, доматите, чушките, морковите. Безценен дар от коктейла на червените плодове са ягодите, малините, дините и др., които набавят по естествен начин вит. Е , който от своя страна се явява  мощен антиоксидант, борещ се с вредните свободни радикали, които са причина за бързото стареене на човешкия организъм.

Защита от слънцето

Дори и да не бъдете на море или на почивка, чувствителната кожа се нуждае от защита от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Често те се  явяват причина за кожни алергии и раздразнения. На тях се дължи и образуването на пигментни петна и лунички. Затова се препоръчва преди да излезете навън, да си намажете лицето и откритите части на тялото с подходяща емулсия, масло или крем, за да не получите раздразнения или изгаряния. Задължително условие, за да се усвоят и действат съставките и UV филтрите е да се нанасят поне 30-40 мин.преди  излагане на слънце или веднага след като излезете от водата.

Надяваме се тези  кратички съвети да ви бъдат полезни и направят почивката ви в нашите Апарт хотели Елит по – спокойна и здравословна.

Надяваме се с тези съвети да направим почивката ви по-здравословна и приятна. В нашия Хотел Апарт Елит 2 ще намерите отлични условия за прекарването на отпуска или почивка. За Вас ще се грижи високо квалифициран персонал, който ще задоволи изискванията и на най-капризните гости. Направете своята резервация още сега на ниски цени! Очакваме ви!

Автор:

Апарт Хотел Елит 2 Слънчев бряг