България за почивка - Слънчев бряг в Апарт Хотел ЕЛИТ 2 България почивка

Слънчев бряг – ЕЛИТ 2

България, Слънчев бряг, почивка в Апарт Хотел Елит 2

Тези дни в известна медийна агенция зашеметяващо ме споходи шокиращата оферта за почивка в Анталия за 60 евро на човек за 7 дни…На нея се натъкнах, ровейки се в Интернет пространството, отсявайки нещо интригуващо и заслужаващо внимание. Погледът ми спря замислен. Та това граничи с блъф! След като допрочетох новината и споменатото име на Заместник – председателя на Асоциацията на българските туроператори в информацията, се убедих, че офертата не е детайлна, но реална. Да си призная откровено – това е повече от „супер“, дори граничещо с абсурда, факт, който не може с лека ръка да бъде подминат.

Никога не съм ходила в Турция на почивка, но мои приятели, многократно почивали в нашите комшии, ми подсказват, че ударим ли го на сравнения, винаги ще има предимства и недостатъци за двете страни. Най – голямото предимство за България е, че си си „у дома“. Другото голямо предимство е, че можеш да си резервираш на достъпна цена различен по вид апартамент в Апарт хотел или Апарт комплекс, който ще ти даде такъв комфорт в почивката, че усещането „на чуждо място‘‘ мигновено ще бъде загърбено… Все пак обстановката е благосклонна към българския пазар.

Нейсе! Да станем и ние предпочитана дестинация най – после! Може би най – големия довод е спокойствието в страната ни. Сякаш все още сме си запазили и опазили „райското кътче“, недокоснати от нарастващото политическо и икономическо напрежение в света. Каква ти полза от ниски цени, ударили дъното, след като стъпвайки на чуждата територия цялото ти същество ще бъде под напрежение или в очакване на някоя лоша новина. Меко казано, след такива моменти едва ли ще се завърнеш в родината си отпочинал и в добро настроение. Все пак поклон пред турските колеги, които всячески се мъчат да се борят и да компенсират трудните времена, големите загуби, опитвайки да си запазят бизнеса!

Е, малко неприятен е факта, че видите ли, туристите „доброзорно“ ще идват в България, тъй като са отменени пътуванията до някои топли страни, но и това ще го преживеем. Колко удари сме понасяли във времето и историята – и Османско робство, и Османско „присъствие“, и Византийско владичество, и пак сме се изправяли „на крак“, та това ли? Българинът винаги е имал силен дух. Той носи божествения ореол на славянството. И ако някой дръзне да се съмнява в това и в историята, то нека си направи един лек маршрут в Родопи планина, да влезе в Баташката църква и с гордост да почувства своята национална принадлежност.

А колкото до нашите морски курорти – Да, всеки нов сезон се стремим да надграждаме към постигнатото добро и ни се иска всичко да осъществяваме със светкавични темпове, но нека не забравяме и отчитаме факта, че туризмът и бизнесът в този си вид, е сравнително млад, непрекъснато изпълнен с перипетии от различно естество, борещ се за достойно място на пазара, въпреки трудните условия на работа.