Почивка на море с деца – съвети и полезни препоръки

Почивка на море с деца – Колко детски дрехи в куфара да сложим? С какво да храним детето в хотела или апарт хотела?  Какви изненади може да срещнете, когато отидете на почивка с малко дете?

на море с децаХотелът

Когато сте с малко дете на рецепцията веднага поискайте бебешка кошарка и гърне. Попитайте за апартамента, в който отсядате дали е в близост до воден бар и много силна музика. Научете за разписанието на аниматорите, тяхната програма, местоположението на детския басейн и детския кът.

Не забравяйте да се поинтересувате има ли в хотела супермаркет или къде е най-близкия (ако при вас няма такъв). Там винаги можете да си купите сирене, кисело мляко и сокове – детето изведнъж може да не иска подготвените неща, предлагани в трапезарията. Задължително се снабдете с няколко бутилки минерална вода и не разчитайте на тази в апартамента, а празните бутилки след това могат също да Ви потрябват.

В ресторанта

На възраст до три години, а понякога и по-рано, децата след много кратко време стават неспокойни, често без видима причина. Те губят интерес и престават да стоят на едно място.  Цяла вечер на една маса ­-  това е акт немислим и абсурден. Вие не можете да се справите и детето започва да плаче, нервничи като по никакъв начин не се отразява добре на околните. Варианта е да опитате да изберете маса на открита тераса, или за предпочитане в близост до семейства с деца, с които детето ви ще се опита да завърже контакт и да се заиграе. Разбира се, традиционните му любими играчки задължително трябва да са с Вас, макар ефекта от тях в повечето случаи да е кратковременен.

В басейна

Преди да отидете на басейна задължително се информирайте колко е дълбок детския басейн. Задължително носете с вас средства за защита/надуваеми пояси, ръкавели или спасителни жилетки/ в случай че басейна не е много плитък или решите да вземете детето с вас в басейна за възрастни и да поплувате с него.

Кратки индивидуални или организирани екскурзии

Ако сте чели за големия избор и многобройни предложения за екскурзии, посещения на културни забележителности – то специалистите съветват – не го правете! Когато сте с малко дете е по-добре да вземете решение, че тази ваканция ще бъде без екскурзии. Пътуването в автобус, в горещина, няколко часа с дете на една седалка, това не е никак добра идея.

На брега на морето

На плажа  задължително  вземете няколко неща. Първо  дрехи за преобличане, най-малко допълнително тениска. След като решите да съблечете мокрия бански костюм на детето , задължително трябва да се преоблече, защото мокрите дрехи могат да разболеят малчугана. Варианта просто да го разсъблечете не е удачен, защото детето често се мокри отново във водата, като по този начин отмива слънцепредпазната емулсия и рискувате да „изгори“ .

Не забравяйте да набавите пластмасови играчки за пясъка. Може да донесете от дома си или да купите вече на място, въпреки че на морето такива играчки винаги ще бъдат по-скъпи от магазина във вашия град. Уловката е, че детето  задължително трябва  да има кофа на плажа. Ако се питате защо, защото с кофата може да вземате вода от морето и по този начин ще елиминирате „желанието“ за често ходене  и мокрене във водата. Разбира се може да използвате и пластмасови бутилки за целта, но с тях по-трудно се заиграва.

Дрехи и аксесоари

Сложете в чантата на детето си прости памучни неща. Така то спокойно може да се потопи в морето, а тези неща са дишащи и освен това  бързо изсъхват. За крачетата е удачно да използвате сандали с каишка. Чехлите не са удобни за бягане. Изключено е да ги оставите да ходят боси по пясъка, защото тяхната кожа е особено нежна, а пясъка става много горещ.

Избор на шапка

Изборът между бейзболна шапка или с широка периферия – и тук не забравяйте няколко правила. Шапките с козирка ще спасят главата и нослето от директна слънчева светлина, но ушите остават незащитени. Забрадката ще защитава врата на детето, но  носа, бузите и ушите остават беззащитни. Шапката с широка периферия изглежда е идеалният вариант, но не всички модели на производители се шият с връзки, които гарантират, че тя ще стои там, където трябва, имайте и това в предвид.

И накрая разбира се,  Апарт Хотел Елит 2 Слънчев бряг Ви пожелава една спокойна и щастлива морска почивка с най-голямото щастие на земята – Вашите деца!