Ако сме на почивка, море или в ежедневието, трябва да знаем устройството на човешката кожа. Много съществен и наложителен момент е хидратацията. Можем да пристъпим към малко по – задълбоченото изучаване на лосионите за тяло.

По принцип този вид продукти са приоритетни за хора с по – смесена или нормален тип кожа, тъй като епидермисът  им се нуждае повече от хидратация, отколкото от подхранване. В състава на този тип продукти преобладават фруктови киселини, които представляват директен извлек от плодове или зеленчуци, 100% нетоксични, не дразнят кожата, не предизвикват алергични реакции и позволяват редовна употреба.

Много често дерматолозите ни съветват, че най – подходящото време за употреба на боди лосиона е непосредствено след използването на скраб или душ гел с ексфолиращ ефект. По този начин се премахват мъртвите клетки на горния слой на кожата и по – лесно проникват хидратиращите компоненти на боди лосиона, за да изпълнят предназначението си.

Как да използваме ексфолиращ продукт?

Най – важно е в началото да намокрим тялото си с топла, а не с гореща вода, за да не предизвикаме допълнително изсушаване. Масажирането може да се извършва не само с ръце, но и за повече удобство с ръкавица за баня, луфа или с четка с естествен косъм.

Как да използваме лосиона за тяло?

Лосионът за тяло обичайно се нанася след къпане. Зимните месеци, обаче, когато времето е по – студено и сухо, това оказва лошо влияние на кожата и затова препоръчително е лосиона да се нанася няколко пъти на ден.

 Използване на боди лосиони по време на почивка :

1.Задължително след бръснене, епилиране, ексфолиране използвайте лосион! След подобни манипулации кожата губи част от защитния си слой, непозволяващ проникването на бактерии, вируси и други „агресори”.Структурата на епидермиса се нарушава и е необходимо да се възстанови защитната бариера с хидратация и подхранване.

2. Важно е да се нанася след къпане върху изсушена или влажна кожа с масажни движения, като се втрива по – продължително в по – загрубелите участъци като лакти, рамене, колене, пети.

3. След излагане на слънце по време на лятната почивка, задължително се намажете с афтър сън лосион, тъй като слънцето и солената вода допълнително дехидратират кожата.

4. Внимателно нанасяйте лосионите за тяло с прибавени в тях автобронзанти, тъй като могат да оставят петна по светлите дрехи,а ако не сте достатъчно сръчни в бързината на втриване в кожата, рискувате да станете целия на неравномерни петна.

За да се чувства кожата ви комфортно, хидратирана и сияйна, използвайте редовно лосиони или млека за тяло в зависимост от вашите нужди.

Автор:

Апарт Хотел Елит 2 Слънчев бряг