Хидратиращи и подхранващи продукти за тяло – 1 част

Най – големият орган на човешкото тяло е кожата. Тя съдържа над 70% вода, която е необходима не само като защитен механизъм  за него, но и допринася за неговата красота. Какво да правим когато сме на море или плаж.

Под въздействието на много фактори нашето тяло ежедневно губи част от естествените си водни запаси и ако не бъдат възстановени или компенсирани по някакъв начин, това би се отразило пагубно не само за здравето ни, но ще започне да страда и нашата кожа.

Какво представлява млякото за тяло

Млякото за тяло се различава от останалите козметични продукти (олиа и лосиони) със своята формула на разработка. Млякото за тяло съдържа в себе си хидратиращи съставки, благодарение на които по – бързо се абсорбира от кожата, но трябва да отбележим, че в състава му доминират подхранващите съставки и затова консистенцията  му е по – плътна и по – гъста. Следователно, когато ни се налага да избираме за своята почивка, погледнато малко маркетингово, този вид продукт ценово излиза по – икономичен.

За какъв тип кожа е най – подходящо?

Млеката за тяло са идеален избор за хора с по – суха кожа. Съдържащите се в тях подхранващи компоненти като масла, витамини и растителни екстракти, спомагат нашата кожа  да се чувства  по – еластична и витална, като същевременно подхранващите съставки се усвояват чрез втриване, без да оставят мазна следа на горния слой на кожата, наречен епидермис.

Как се използва?

Едва ли сме се замисляли кои части на тялото са по – уязвими на дехидратация. Факт е обаче, че централната част на тялото (гръб и корем) са по – малко податливи на външните агресивни фактори в сравнение с крайниците (лакти, колене, ходила), които системно са изложени пряко на слънце, вятър, студ.

Препоръчително е , за да постигнем максимален ефект в използването, млякото за тяло да се нанася веднъж дневно, най – добре сутрин или вечер след топъл душ върху леко влажна кожа да втриваме с големи кръгови движения докато продуктът се усвои. Абсорбирането на съставките е качествено, тъй като под въздействието на топлината на водата, порите се „отварят” и кожата „жадно поглъща” всички хранителни вещества от продукта.

Почивайки на море или планина, задължително в багажа прибавете този атрибут, за да изживеете напълно удоволствието от ваканцията! По време на отдиха не само душата ви ще отмаря, но и кожата ви няма да страда.

Автор Апарт Хотел Елит 2